Aktivitet kushtuar aktores Roza Anagnosti dhe shfaqja e filmit të restauruar “Mësonjëtorja”

Me rastin e 80-vjetorit të lindjes së aktores së dashur 𝗥𝗼𝘇𝗮 𝗔𝗻𝗮𝗴𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶, Nderi i Kombit, Ministria e Kulturës dhe Arkivi Qendror Shteteror i Filmit organizojnë një event për të festuar dhe nderuar aktoren e madhe.
Kjo ditëlindje përkon me 𝘋𝘪𝘵𝘦̈𝘯 𝘉𝘰𝘵𝘦̈𝘳𝘰𝘳𝘦 𝘵𝘦̈ 𝘛𝘳𝘢𝘴𝘩𝘦̈𝘨𝘪𝘮𝘪𝘴𝘦̈ 𝘈𝘶𝘥𝘪𝘰𝘷𝘪𝘻𝘪𝘷𝘦 që festohet çdo vit më 27 tetor, një datë që ka shumë arsye për të festuar dhe që do të kurorëzohet me premierën e filmit të restauruar, “Mësonjëtorja” (Muharrem Fejzo, 1979)!

🎉 𝗧𝗲̈ 𝗽𝗿𝗲𝗺𝘁𝗲𝗻, 𝟮𝟳 𝘁𝗲𝘁𝗼𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟯 📍 𝗞𝗶𝗻𝗲𝗺𝗮 𝗠𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻𝗻𝗶𝘂𝗺

🕠𝟭𝟲:𝟯𝟬 𝗣𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗺 𝗽𝗲̈𝗿 𝗥𝗼𝘇𝗮 𝗔𝗻𝗮𝗴𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶𝗻
🕔 𝟭𝟳:𝟬𝟬 𝘀𝗵𝗳𝗮𝗾𝗷𝗲 𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗶𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝘂𝗮𝗿 “𝗠𝗲̈𝘀𝗼𝗻𝗷𝗲̈𝘁𝗼𝗿𝗷𝗮”

🤝Filmi “Mësonjëtorja” u restaurua falë punës së përbashkët mes Harabel Contemporary Art Platform, Abi Bank dhe Arkivi Qendror Shteteror i Filmit, një partneritet që do të vazhdojë të punojë së bashku për restaurimin e trashëgimisë kombëtare filmike.

Almanart