Search
Close this search box.

“Antikiteti modern”, çel sezonin artistik të baletit në TKOB

Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit ka vënë në skenë shfaqjen “Antikiteti modern”, duke hapur suksesshëm sezonin artistik të baletit.

Spektatorët kanë ndjekur suitën nr. 3 të aries së mrekullueshme të Respighi-t dhe Pulcinella-ën e kompozitorit Igor Stravinsky. Koreografët e shfaqjes ishin Enada Hoxha dhe Gerd Vaso dhe përveç trupës së baletit, në shfaqje përcollën emocione të veçanta edhe këngëtarët lirikë Suada Gjergji, Xhieldo Hyseni dhe Matias Xheli.

Kostumografia e “Antikitetit modern” u realizua nga kostumografja e TKOB-së, Dea Bejleri. Ndërsa dirigjenti i shfaqjes ishte Marco Mancusi, nga Spanja.

Almanart