Search
Close this search box.

Çelet ekspozita “Gjergj Kastrioti Skënderbeu-kalorësi i lirisë së shqiptarëve”

Në ekspozitën me titull “Gjergj Kastrioti Skënderbeu-kalorësi i lirisë së shqiptarëve”, personaliteti i heroit kombëtar vjen si burrë shteti, strateg e mjeshtër i artit ushtarak që dallonte nga mbretërit dhe princat evropianë të kohës. Në ndërgjegjen e popullit shqiptar, figura e tij është kujtim i luftës me fitore legjendare dhe u bë simbol krenarie

Në kuadër të 555-vjetorit të vdekjes së Skënderbeut, Muzeu Historik Kombëtar në Tiranë ka hapur ekspozitën me titull “Gjergj Kastrioti Skënderbeu-kalorësi i lirisë së shqiptarëve”, e cila përmban faksimile, gravura të autorëve të ndryshëm dhe portrete, me anën e të cilave vizitorët njihen me momente nga jeta dhe betejat e heroit kombëtar të shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Skënderbeut.

Almanart