Çmimi Nobel në Letërsi 2023 i jepet autorit norvegjez Jon Fosse

Autori norvegjez Jon Fosse është shpallur fitues i Çmimit Nobel në Letërsi për vitin 2023.

Në motivacionin e Akademisë Suedeze thuhet se Fosse “bashkon rrënjët në gjuhën dhe natyrën e prejardhjes së tij norvegjeze”.

Vitin e kaluar, shkrimtarja franceze Annie Ernaux u bë gruaja e 17-të që fitoi çmimin Nobel në letërsi.

Dy shkrimtarë e kanë refuzuar çmimin, Jean-Paul Sartre në 1964 dhe Boris Pasternak në vitin 1958.

Almanart