Ekspozohet pas 400 vitesh botimi me dramat që bëri të njohur Shekspirin

Një kopje e Folios së Parë të dramave të Shekspirit është ekspozuar në Londër ndërsa Britania dhe bota shënojnë 400 vjetorin e botimit të saj.

Libri u ekspozua në Bibliotekën Guildhall të Korporatës së qytetit të Londrës vetëm për një ditë.

Është një nga versionet më të ruajtura të Folios, botimi i të cilit pas vdekjes së dramaturgut shpëtoi shumë nga dramat e tij më të famshme, si Makbethi dhe Nata e Dymbëdhjetë.

Biblioteka e Guildhall qëndron aty ku dikur jetonin redaktorët e këtij libri, Henry Condell dhe John Heminges dhe përballë ish-oborrit të kishës ku ishin varrosur.

Folio i Parë i dramave të William Shakespeare u botua më 8 nëntor 1623, dhe në mbarë botën mbahen ngjarje për të shënuar vitin e përvjetorit.

Folio i Parë ishte shumë i shtrenjtë, duke kushtuar rreth një paund – ekuivalenti i pagës pothuajse nëntë ditë për një mjeshtër të aftë. Ishte kështu një artikull luksi që vetëm të pasurit mund ta përballonin. Ky model u ndoq për shumë dekada, me dramat e Shekspirit që mbetën kryesisht të kufizuara për një lexues elitar që kishte fonde për të blerë botime të shtrenjta.

Almanart