Search
Close this search box.

Albania Guitar Festival 2024 – Koncert nga kitaristi Anton Baranov

Në datë 13 qershor do të kemi të ftuar kitaristin e famshëm Anton Baranov.

Salla “Tonin Harapi”, ora 19:30 – Tiranë

Hyrja e Lirë

Si fitues i Konkursit të “Guitar Foundation of America (GFA) 2013 dhe më shumë se 20 Konkurse të tjera prestigjioze anembanë globit, kitaristi rus Anton Baranov u vendos si një nga kitaristët kryesorë të sotëm. Shfaqjet e tij në një numër sallash të shquara si Carnegie Hall në New York, Salla e Koncerteve Mariinsky në Shën Petersburg, Salla Tchaikovsky në Moskë, Salla Centenario në Pekin është përshkruar nga kritikët muzikorë si “magji e pastër” (Cleveland Classical), dhe “arrin të pikturojë fotografi të bukura të tingullit me thellësi të pasur dhe ngjyros me kitarën e tij.” (Kitara). Përveç aktivitetit të tij koncert, Anton Baranov jep master-klasa në Universitetin McGill në Montreal, Konservatorin e Vietnamit të Jugut në Ho Chi Minh City, Akademinë Estoneze të Muzikës dhe Teatrit në Talin dhe institucione të tjera.
Regjistrimet e Baranov përfshijnë një album për Naxos Classical dhe një CD për Contrastes Records. Lirimi i Naxos i Sonatave të Guitar të Amerikës Latine mori Çmimi American Classical Records Guide si një nga albumet më të mira të vitit 2014. I tij Albumi i Contrastes Records përbëhet nga muzika e kitarës spanjolle dhe është në treg
që nga gushti 2014. Regjistrimi më i fundit ‘Serenatat e Netëve të Bardha’ i publikuar në Gusht 2019 nga ‘Fleur de son classics’ dhe shpërndarë në mbarë botën nga Naxos e Amerikën. Anton Baranov ka lindur në vitin 1984 dhe filloi të luajë kitarë në moshën dhjetë vjeçare. Ai përfundoi arsimin e tij muzikor në shkollën më të vjetër dhe më të famshme ruse të muzikës, Konservatorin Shtetëror të Shën Peterburgut Rimsky-Korsakov në vitin 2010 dhe aktualisht jep mësim në kolegjin muzikor Mussorgsky. Z. Baranov është artist i D’Addario që nga viti 2013 dhe luan Max Cuker kitarë.

As a winner of 2013 Guitar Foundation of America Competition and more than 20 other prestigious contests around the globe, Russian guitarist Anton Baranov has established himself as one of the leading guitarists of today. His performances in a number of distinguished halls such as Carnegie Hall in New York.

Date

13/06/2024
Aktivitete të Përfunduara

Time

19:30

Location

Liceu Artistik Jordan Misja
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart