Search
Close this search box.

Çmimet Kombëtare për Letërsinë

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, ka kënaqësinë t’ju ftojë në ceremoninë e ndarjes së Çmimeve Kombëtare të Letërsisë për vitin 2021.
Ceremonia do të zhvillohet më 23 dhjetor, ora 18.00 në hollin e Akademisë së Arteve të Shqipërisë.

Ju mirëpresim!
📚
Më poshtë po ju përcjellim kandidaturat për çmimet Kombëtare të Letërsisë 2021 për 6 kategori.
📚
KANDIDATURAT PËR ÇMIMET KOMBËTARE TË LETËRSISË, PËR VITIN 2021
“Romani më i mirë i vitit”
(Renditur sipas rendit alfabetik)

Agron Tufa “Ngjizja e papërlyeme”
Bashkim Hoxha “Një shaka e vogël me vdekjen”
Mira Meksi “Kutia e Agatha Christie-t”
Ridvan Dibra “Gruaja që deshe”
Stefan Çapaliku “Mbyllur për pushime”
📚
KANDIDATURAT PËR ÇMIMET KOMBËTARE TË LETËRSISË, 2021
“Vëllimi më i mirë me tregime i vitit”
(Renditur sipas rendit alfabetik)

Arb Elo “Fugu”
Durim Taçi “Nga një derë tjetër”
Edmond Tupja “Jehona ngacmimesh të çuditshme”
Nasi Lera “Vetmia e syve të qenit”
Ndue Ukaj “Mbretëria e ëndrrave”
📚
KANDIDATURAT PËR ÇMIMET KOMBËTARE TË LETËRSISË, 2021
“Vepra më e mirë e vitit studimore letrare”
(Renditur sipas rendit alfabetik)

Bardhosh Gaçe “Universi poetik i Fatos Arapit”
Gazmend Krasniqi, Vjollca Osja “Arti i poezisë”
Persida Asllani, Dhurata Shehri “Për një histori të krahasuar të letërsisë shqipe”
Shaban Sinani “Shekulli letrar i Ismail Kadaresë”
Xhevat Lloshi “Vështrime stilistike”
📚
KANDIDATURAT PËR ÇMIMET KOMBËTARE TË LETËRSISË, 2021
“Vëllimi më i mirë poetik i vitit”
(Renditur sipas rendit alfabetik)

Adelina Mamaqi “Qielli shkundte yjet”
Nurie Emrullai “Në orën moderne të perëndive”
Preç Zogaj “Një e tretë, dashuria”
Visar Zhiti “Dorëshkrimet e burgut”
📚
KANDIDATURAT PËR ÇMIMET KOMBËTARE TË LETËRSISË, 2021
“Përkthimi më i mirë i vitit”
(Renditur sipas rendit alfabetik)

Herta Muller “Teposhtë”, përktheu Anna Kove
Roberto Arlt “Shtatë të çmendurit”, përktheu Erion Karabolli
Hilary Mantel “Pasqyra dhe drita”, përktheu Korab Hoxha
Albert Camus “Njeriu i parë”, përktheu Saverina Pasho
Grup autorësh “Antologji e poezisë bashkëkohore greke”, përktheu Sokol Çunga
📚

KANDIDATURAT PËR ÇMIMET KOMBËTARE TË LETËRSISË, 2021
“Libri më i mirë për fëmijë i vitit”
(Renditur sipas rendit alfabetik)

Anila Kadija “Ninulla e zemrës”
Natasha Poroçani “Bëmat e Estes dhe Kokosë – Ditari i Estes”
Rudina Çupi “Piratë dhe paratë”
Sazan Goliku “Kërkimi”
Xhahid Bushati “O trumcak, bredharak”
#letërsiashqipe #çmimetkombëtaretëletërsisë #QKLL #ministriaekultures

Tags:

Date

23/12/2022
Aktivitete të Përfunduara

Time

18:00

Location

Akademia e Shkencave
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart