Search
Close this search box.

“Dita e kujtesës” nga Delegacioni i BE në Shqipëri

Ambasada e Republikës së Austrisë dhe Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë së bashku me Delegacionin e Bashkimit Evropian në Tiranë kanë kënaqësinë që në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit të shfaqin në ambientet e Europe House Tirana filmin,

“Kthim në atdhe“.
Producentë: Kat Rohrer (Austri), Mathias Kress (Gjermani) dhe Gil Levanon (Izrael)

Filmi tregon historinë e të rinjve, që largohen nga vendi i tyre për të provuar fatin diku tjetër. Një histori universale në botën e sotme të globalizuar, nëse këta të rinj nuk do të largoheshin nga Izraeli për tu vendosur në Gjermani dhe Austri, vende nga të cilat familjet e tyre janë persekutuar dhe vranë më pak se një shekull më parë.

Filmi do të prezantohet nga producentja Kat Rohrer nëpërmjet një video-mesazhi para transmetimit.

E enjte, 26 janar, ora 18:00 në Europe House – Rruga Papa Gjon Pali II, Tiranë

Më shumë informacione mbi filmin do të gjeni këtu.

***

The Embassy of the Republic of Austria and the Embassy of the Federal Republic of Germany together with the Delegation of the European Union in Tirana, in the framework of the International Holocaust Remembrance Day, will screen in the premises of Europe House Tirana the film,

“Back to the fatherland”.
Producers: Kat Rohrer (Austria), Mathias Kress (Germany) and Gil Levanon (Israel)

The film tells the story of young people leaving their country to try their luck somewhere else.
A universal tale in today’s globalized world, if these young women and men weren’t moving from Israel to the countries where their families were persecuted and killed less than a century ago, Germany and Austria.

The film will be introduced by the producer Kat Rohrer via a video message ahead of the screening.

Thursday, January 26, 18:00 at Europe House -St.’’ Papa Gjon Pali II’’, Tirana

More information about the film can be found here.

Date

26/01/2023
Aktivitete të Përfunduara

Time

18:00

Location

Delegacioni BE në Shqipëri
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart