Ekspozita “Arka e Memories” nga Ardian Isufi te Galeria “FAB” Tiranë

EKSPOZITË – EXHIBITION

ARKA e MEMORIES – ARK of MEMORY

Në fotografi, ekziston një realitet kaq delikat saqë bëhet më real se realiteti.

In photography, there is a reality so subtle that it becomes more real than reality.
————
Në bashkëpunim me Arkivën e Bibliotekës – Universiteti i Arteve

In collaboration with the Archive of Library – University of Arts

HAPJA / OPENING – 24 Prill / April 2024 – ORA / TIME 11.00

Kuratorë / Curators
ARDIAN ISUFI – LINDAR MUÇA
Asistentë / Assistants
ANJEZA MEMA – FRANC HASA

24 Prill – April / 1 Maj – May 2024

Galeria FAB Gallery – UART
The7Chambers – Platformë Studentore / Student Platform

@the7chambers
@_uart_
Tirana – Albania
————
ARKA e MEMORIES

…duke rrugëtuar nëpër koridoret e ngushta plot libra të Bibliotekës së Universitetit të Arteve për të gjetur memuare të artit si zgjatim i hulumtimeve tona modeste, për të njohur dhe kuptuar më shumë nënshtresëzimet kulturore si antropologji njerëzore dhe fenomenologji kulturore, i shtangur përballë një pirgu me albume të vjetra fotografike, ku shfletimi i tyre nga pluhuri kohëve të shkuara , të kaplonte menjëherë në gjurmët e arkivës pamore të Institutit të Lartë të Arteve (sot Universiteti i Arteve – UART).

Në fotografi, ekziston një realitet kaq delikat saqë bëhet më real se realiteti. *Alfred Stiegliz

Çdo imazh flet sa për një mijë fjalë, çdo gjurmë drite në celuloid ka shënjuar përjetësisht jetën universitare në aq shumë ngjarje shkollore, me personazhe të profesoriatit, studentësh, artistësh, e shumë të tjerë që kanë kontribuar në dekada për të krijuar elitat në edukim dhe kulturë.

Nga “Arka e Memories” dallohen qartazi edhe dritë-hijet e kohëve utopike që jetuam, ndërmjet frymës revolucionare dhe retushimeve historike!

Date

24/04/2024 - 01/05/2024
Aktivitete të Përfunduara

Time

11:00 - 18:00

Location

Galeria Fab
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart