Ekspozita e karikaturave “Liria e medias” te “Tulla Culture” Tiranë

Ambasada e Vendeve të Ulëta në Shqipëri në bashkëpunim të ngushtë me Institutin Shqiptar të Medias, ka kënaqësinë t’ju ftojë në hapjen e Ekspozitës së Karikaturave “Liria e Medias”!

Eventi hapës do të zhvillohet më 13 Maj, ora 18:30 , te Tulla Culture Center, Tiranë.

Ekspozita synon të nxjerrë në pah rolin e lirisë së medias në promovimin e mëtejshëm të parimeve demokratike dhe inkurajimin e diskursit publik. Karikaturistët, ilustruesit dhe artistët nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia u ftuan të përshkruanin vizualisht rëndësinë e lirisë së medias dhe gazetarisë së pavarur, si dhe të pasqyronin realitetet nga perspektiva e tyre, në vendet e tyre përkatëse.

Kjo ekspozitë organizohet pas konkursit të parë rajonal të karikaturave për lirinë e medias në Ballkanin Perëndimor, organizuar nga Cartoon Movement (Amsterdam) dhe Ministria e Punëve të Jashtme të Vendeve të Ulëta. Punimet e karikaturistëve holandezë janë pjesë integrale e ekspozitës.

Ekspozita do të jetë e hapur për publikun nga data 13-16 Maj.

Date

13 - 18/05/2024
Në zhvillim

Time

18:30 - 18:30

Location

Tulla Culture Tiranë
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart