Ekspozita “Felice Beato dhe Adolfo Farsari – Dy italianë në Lindjen e Largët” te Muzeu “Marubi” Shkodër

FELICE BEATO DHE ADOLFO FARSARI
Dy italianë në Lindjen e Largët / Two Italians in the Far East (1863-1890)

📍 Hapja e ekspozitës / Exhibition Opening
05.04.2024, 19:00h

Muzeu Marubi dhe @fondazione.alinari.fotografia kanë kënaqësinë t’ju ftojnë në hapjen e ekspozitës “Felice Beato dhe Adolfo Farsari: Dy Italianë në Lindjen e Largët” kuruar nga Fondazione Alinari per la Fotografia, me konsulente shkencore Rossella Menagazzo-n.

Ekspozita shënon bashkëpunimin e parë mes dy institucioneve dhe shfaq punët e dy autorëve të rëndësishëm për historinë e fotografisë italiane dhe botërore. Ishin ndër të parët që fotografuan Lindjen e Largët, Japoninë në veçanti, duke kontribuar kështu në përhapjen e fenomenit kulturor të Japonizmit në Evropë.

Date

05/04/2024 - 07/07/2024
Në zhvillim

Time

19:00 - 19:00

Location

Muzeu "Marubi" Shkoder
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart