Search
Close this search box.

Ekspozita fotografike “Koleksioni Arkeologjik, Leon Rey” në Shkodër

𝙀𝙠𝙨𝙥𝙤𝙯𝙞𝙩𝙚 𝙛𝙤𝙩𝙤𝙜𝙧𝙖𝙛𝙞𝙠𝙚 :”Koleksioni Arkeologjik, Leon Rey”.

Hapja e ekspozitës “Koleksioni Arkeologjik, Leon Rey” / 04.06.2024 ora 🕥 18:30 📍Muzeu Historik i Shkodrës.

Ekspozita fotografike pjesë e imazheve arkivore të fondit të fotografive të Leon Rey që dokumenton Apoloninë nga viti 1924 deri në 1938 është një mundësi e shkëlqyer për të hulumtuar mbi burime historike, promovuar dhe përshkruar punën dhe kontributin e vyer të z.Rey në fushën e arkeologjisë shqiptare.

Imazhet e përzgjedhura hedhin dritë mbi procesin e kërkimit arkeologjik, teknikat, regjistrimet e gjetjeve si dhe me historinë dhe kulturën e Apolonisë.

Kjo ekspozitë vjen si bashkëpunim mes #drtkshkoder dhe @parkuarkeologjik_apoloni_bylis mbështetur nga @meki.gov.al dhe @shkodra_historic_museum shkodra_historic_museum në kuadër të kremtimit të 100 vjetorit të punës kërkimore të një arkeologu të shquar burim frymëzimi për arkeologjinë dhe historinë e Shqipërisë.

Të mirëpritur!🙏

Date

04/06/2024
Aktivitete të Përfunduara

Time

18:30

Location

Muzeu Historik i Shkodrës
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart