Ekspozita “Johan Pagëzori” te “Muzeu Kombëtar të Artit Mesjetar” Korçë

Kemi kënaqësinë t’Ju ftojmë në hapjen e ekspozitës “Johan Pagëzori”, në ambjentet e Muzeut Kombëtar të Artit Mesjetar, Korçë!

Ekspozita sjell figurën e Johan Pagëzorit, si një nga figurat më komplekse, të jashtëzakonshme dhe më të pikturuar në traditën ikonografike bizantine.

Ekspozita i është dedikuar tërësisht figurës së Johan Pagëzorit, ku janë përzgjedhur rreth 13 ikona të cilat janë paraqitje të ndryshme të tij, I përkasin autorëve dhe periudhave të ndryshme dhe pjesa më e madhe e ikonave ekspozohen për herë të parë. Do të mbahet një sesion i vogël shkencor, ku studiues dhe njerëz të rëndësishëm të artit bizantin do të referojnë mbi temën.

Data: 15/05/2024

Ora: 17:00

Ju mirëpresim!

Date

15/05/2024 - 30/06/2024
Në zhvillim

Time

17:00 - 17:00

Location

"Muzeu Kombëtar të Artit Mesjetar" Korçë
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart