Search
Close this search box.

Koncert nga Kori A.N.A (Shoqata Kombëtare e Alpinëve) Piani Bolzano në Gramsh

Me rastin e Javës së Italisë, Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Tiranë, Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit të Shqipërisë dhe Bashkinë Gramsh, ka kënaqësinë të prezantojë performancën e Korit A.N.A (Shoqata Kombëtare e Alpinëve) Piani Bolzano

ℹ️Gjatë vitit 2021, në Bolzano u konkretizua dëshira e disa koristëve, prej shumë vitesh aktivë në kore të ndryshme malore në Alto Adige, për të bërë bashkë në një grup të vetëm, të gjithë adhuruesit e këngës popullore dhe asaj alpine. Zgjedhja e repertorit ishte shumë e kujdesshme dhe e saktë, pasi këngët e përzgjedhura përfaqësojnë këngët e vërteta popullore, malore dhe alpine, të gjitha të lidhura me territorin. Kori drejtohet nga Maestro Werner Redolfi🎼,, ish-korist dhe më pas drejtues për shumë vite i Coro Laurino të Bolzanos.

L’istituto Italiano di Cultura in collaborazione con l’Ambasciata d’Italia a Tirana, il Ministero dell’Economia, Cultura e l’Innovazione dell’Albania e il Comune di Gramsh è lieto di presentare la performance del Coro A.N.A (Associazione Nazionale degli Alpini) Piani Bolzano in occasione della Settimana dell’Italia.
ℹ️Nel corso del 2021 si è concretizzata a Bolzano la volontà di diversi coristi, molto attivi da molti anni in vari cori di montagna dell’Alto Adige, di riunire in un unico sodalizio tutti gli appassionati di canto popolare e di canti degli Alpini. La scelta del repertorio è stata molto attenta e accurata, poiché i brani selezionati rappresentano il vero canto popolare, di montagna e degli Alpini, brani tutti legati al territorio. Dirige il coro il Maestro Werner Redolfi🎼, già corista e poi direttore da lunghi anni del Coro Laurino di Bolzano.
——
📆04.06.2024
⏰11:00
📍Piazza Centrale, Gramsh / Sheshi para Bashkisë Gramsh

Date

04/06/2024
Aktivitete të Përfunduara

Time

11:00

Location

Gramsh
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart