Search
Close this search box.

“Luba” te Teatri “Skampa” Elbasan

LUBA
𝘕𝘫𝘦̈ 𝘩𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪 𝘵𝘳𝘢𝘨𝘫𝘪𝘬𝘦 𝘥𝘢𝘴𝘩𝘶𝘳𝘪𝘦
Autor | Ylljet Alicka
Regjisor | Armand Bora

🗓 7 Mars | Ora 18:00
📍 Teatri Skampa

“𝗟𝘂𝗯𝗮” një playback theater për herë të parë në skenën shqiptare. I krijuar për herë të parë në Amerikë nga 𝗝𝗼𝗻𝗮𝘁𝗵𝗮𝗻 𝗙𝗼𝘅 dhe 𝗝𝗼 𝗦𝗮𝗹𝗮𝘀 në vitin 1975, playback theater është një teatër i ndërtuar mbi interaktivitetin me spektatorët. Janë histori që tregohen nga spektatorët ato që një grup aktorësh improvizojnë në skenë. Luba është historia tragjike e një gruaje të huaj, martuar me një shqiptar. Ngjarje dhe histori të viteve 60-70 vijnë në skenë përmes parodizimit të sistemit diktatorial dhe shpërfaqjes së thelbit të tij kriminal.

𝘒𝘰𝘳𝘦𝘰𝘨𝘳𝘢𝘧𝘦: 𝘝𝘦𝘳𝘰𝘯𝘪𝘬𝘪 𝘊𝘩𝘢𝘵𝘻𝘰𝘱𝘰𝘶𝘭𝘰𝘶
𝘒𝘰𝘮𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵𝘰𝘳: 𝘌𝘯𝘪𝘴 𝘔𝘶𝘭𝘭𝘢𝘫
𝘈𝘴/𝘳𝘦𝘨𝘫𝘪𝘴𝘰𝘳: 𝘈𝘴𝘵𝘪𝘢𝘯𝘰 𝘚𝘩𝘦𝘩𝘢𝘫

𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑝𝑟𝑒𝑡𝑜𝑗𝑛𝑒̈:
𝗫𝗵𝗼𝗮𝗻𝗮 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗷, 𝗞𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗞𝗼𝗿𝗼𝘃𝗲𝘀𝗵𝗶, 𝗜𝗴𝗹𝗶 𝗙𝘂𝘀𝗵𝗮, 𝗔𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻𝗼 𝗦𝗵𝗲𝗵𝗮𝗷, 𝗟𝗶𝘃𝗶𝗼𝗻 𝗔𝗹𝗶𝗮𝗷, 𝗞𝗹𝗮𝘂𝗱𝗶𝗼 𝗚𝗲𝗴𝗮, 𝗘𝗻𝗼 𝗕𝗮𝘀𝗵𝗮.

🎫 Bileta & Rezervime : 069 65 39 477

Date

07/03/2023
Aktivitete të Përfunduara

Time

18:00

Location

Teatri Skampa Elbasan
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart