Search
Close this search box.

PriFest në Tiranë – Tulla në Prishtinë

Fundjava e fundit e muajit tetor sjell PriFest-in në Tiranë. Projekti i përbashkët i Tulla Tiranë dhe PriFest Prishtinë sjell një pjesë të festës filmike të edicionit të 14-të që u mbajt kohë mē parë në Prishtinë, duke shfaqur filmat fitues në Tiranë.

Me datat 28-29-30 në Tulla Culture shfaqet programi i larmishëm filmik, pasuar me festë muzikore dhe një panel diskutim mbi gjendjen e industrisë filmike shqipfolëse.

Programi i plotë:
28 tetor( e premte) ora 19:00 hapja solemne e eventit, shfaqja e filmit ukrainas KLONDIKE nga Maryna Er Gorbach, Ukrainë/Turqi 100 minuta, fitues i çmimeve Best Global dhe Media Jury Prize në Prifest 14; afterparty me DJ;
29 tetor (e shtunë), ora 19:00 shfaqja e 2 filmave të shkurtër NORTH POLE nga Marija Apcevska, Maqedoni e Veriut/Serbi, 15 minuta dhe TO VANCOUVER nga Artemis Anastasiadou, Greqi, 24 minuta, fitues të çmimeve filmi më i mirë i shkurtër dhe mirënjohje speciale; afterparty me DJ;
30 tetor (e diel), ora 12:00 debat: Kinematografia në gjuhën shqipe: sfidat dhe mundësitë, në ora 19:00 filmi i metrazhit te mesëm COW BELLS nga Charles HABIB-DROUOT, Belgjikë/Francë 45 minuta, fitues i çmimit Best Medium Length Film në PriFest 14.

Tags: ,

Date

28 - 30/10/2022
Aktivitete të Përfunduara

Time

19:00 - 14:00

Cost

Hyrje e lirë

Location

Tulla Culture Tiranë

Organizer

Tulla Culture Tiranë
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart