Search
Close this search box.

Stand-up Comedy me “Tracataiz” (IT) te “Corner Comedy Club” Tiranë

Tracataiz është një treshe komike e përbërë nga Pietro Di Giorgio, Manuele Laghi dhe Laura Martelli, aktorë të diplomuar në Teatro Arsenale në Milano.

Treshja lindi në vitin 2012 për të treguar, përmes një stili surreal, anën groteske dhe delirante të jetës së përditshme dhe filloi të performojë në skenat e laboratorëve të shumtë duke përfshirë atë të Cab41 në Torino, drejtuar nga Gianpiero Perone dhe Zelig Lab në Viale Monza; ende në Cab41 ai më pas iu bashkua kastit të “Sorry for the convenience”, me regji të Beppe Braida.

Tracataiz kanë marrë pjesë në konkurse të shumta kombëtare: ata fituan “Premio Nebbia” në 2013 dhe edicionin e tridhjetë të festivalit “Cabaretamoremio” në 2014, të drejtuar nga Enzo Iaccheti.

Në vitin 2013 ata iu bashkuan kastit të “Metropolis”, një emision në Comedy Central me drejtues Omar Fantini.

Në vitin 2016 ata filluan bashkëpunimin me “Pop Up” në Radio Popolare.

Në vitin 2023 ata ishin në kastin e “Non Stop… Now”, transmetuar nga Rai2.

Çmimet dhe mirënjohjet:
-“Çmimi i Kritikës” Martinafranca Kabare Festival (2021);
-Fituesit e edicionit të tridhjetë të festivalit “Cabaret Amore Mio” në Grottammare
(2014);
-Çmimi i Kritikës “Maiella Cabaret” (Palombaro, CH, 2014);
-Delfini i Argjendtë “Adriatica Cabaret” (Lanciano, CH; 2014);
-Çmimi i Kritikës “Manzoni Derby Cabaret” (Milano, 2014);
– Çmimi i origjinalitetit “SOS Cabaret” (Arezzo, 2013);
-Çmimi i parë dhe çmimi publik “Premio Nebbia” (Milano, 2013);
-Finalistët në “Riso fa buonsanguin” (Rosolina Mare, RO; 2013).

(IT) Tracataiz è un trio comico formato da Pietro Di Giorgio, Manuele Laghi e Laura Martelli, attori diplomati presso il Teatro Arsenale di Milano. Il trio nasce nel 2012 per raccontare, attraverso uno stile surreale, il lato grottesco e delirante della vita quotidiana, e inizia a esibirsi sui palchi di numerosi laboratori tra cui quello del Cab41 di Torino, diretto da Gianpiero Perone e Zelig Lab di viale Monza; sempre al Cab41 entra poi nel cast di “Scusate il disagio”, diretto da Beppe Braida. I Tracataiz hanno partecipato a numerosi concorsi di livello nazionale: hanno vinto il “Premio Nebbia” nel 2013 e la trentesima edizione del festival “Cabaretamoremio” nel 2014, allora diretto da Enzo Iacchetti. Nel 2013 entrano nel cast di “Metropolis”, show su Comedy Central condotto da Omar Fantini.
Nel 2016 iniziano la collaborazione con “Pop Up” su Radio Popolare. Nel 2023 sono stati nel cast di “Non Stop… Now”, trasmesso da Rai2.
Premi e riconoscimenti:
-“Premio della critica” Festival del Cabaret di Martinafranca (2021);
-Vincitori della trentesima edizione del festival “Cabaret Amore Mio” di Grottammare
(2014);
-Premio della critica “Maiella Cabaret” (Palombaro, CH, 2014);
-Delfino d’argento “Adriatica Cabaret” (Lanciano, CH; 2014);
-Premio della critica “Manzoni Derby Cabaret”(Milano, 2014);
-Premio Originalità “Sos Cabaret” (Arezzo, 2013);
-Primo premio e premio del pubblico “Premio Nebbia” (Milano, 2013);
-Finalisti a “Riso fa buon sangue” (Rosolina Mare, RO; 2013).

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

15 - 16/06/2024

Time

21:30 - 21:30

Cost

500 leke

Location

Corner Comedy Club
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart