Search
Close this search box.

Teatri dokumentar “Lule Sajza” te Teatri Kombëtar Ekspertimental “K.Spahivogli” Tiranë

Për herë të parë në teatrin shqiptar, vjen një premierë në formën e teatrit dokumentar. “Lule Sajza” sjell dëshmi të të mbijetuarve të kampit të Tepelenës. Histori të vërteta, gati të pabesueshme. Një kalvar i gjatë vuajtjesh dhe gjurmë plagësh që mbart historia jonë shqiptare.

Me pjesëmarjen e Rajmonda Bulkut

Regjisor: Endri Çela
Kompozitor: Rafael Marinaj
Skenograf: Beqo Nanaj
Kostumografe: Sofi Kara
Video montazh: Marjo Cani
Ndriçimi: Taulant Kotorri

Interpretojnë: Rajmonda Bulku, Adriana Tolka dhe Valentina Myteveli

Dëshmi të shkëputura nga “Zërat e Kujtesës” dhe bazuar e frymëzuar edhe nga shkrimet e Agron Tufës, Lek Pervizit, Fatbardha Saraçit (Mulleti) dhe Kastriot Dervishit. Përgatiti: Endri Çela.

Date

05 - 09/06/2024
Aktivitete të Përfunduara

Time

20:00 - 20:00

Location

Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart