“Zëri i Luleve” me Mukades Çanga te “Zeta Contemporary Art Center” Tiranë

🌼 Zëri i Luleve 🌸

Në kuadër të ekspozitës “Petale të panumërta” do të mbahet një mbrëmje muzikore, ku këngëtarja popullore Mukades Çanga do të mbushë hapësirat e qendrës ZETA me zërin e saj ‘a cappella’ dhe tekstet e këngëve popullore të qytetit të Shkodrës. Këngët janë rezultat i marrëdhënies intime të shoqërisë me oborrin si një burim pjellor frymëzimi gjatë periudhës paraindustriale. Intensiteti i kërcënimit të këtij dimensioni social me oborrin është rritur nga pandjeshmëria e komunitetit në pozicione të fuqishme dhe logjika e abuzimit në interes të akumulimit financiar.

06.05.2024, ora 19:00
(Dita e Luleve për qytetin e Shkodrës)

Date

06/05/2024
Aktivitete të Përfunduara

Time

19:00

Location

Zeta Contemporary Art Center
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart