Festivali i Filmit në Kanë, filmi ‘Jean du Barry’ me Johnny Depp do të hapë edicionin e 76

Filmi i ri i Johnny Depp, një dramë e periudhës franceze në të cilën ai luan mbretin Louis XV, do të jetë filmi hapës i Festivalit të Filmit në Kanë.

“Jeanne du Barry” është drejtuar nga regjisori francez Maiwenn.

Depp e xhiroi dramën pas gjyqit, në të cilën juria zbuloi se ish-gruaja e tij Amber Heard kishte shpifur kur ajo e përshkroi veten në një shkrim të vitit 2018 në The Washington Post si një “figurë publike që përfaqëson abuzimin në familje”.

Pas konfirmimeve zyrtare të pranisë në Përzgjedhjen Zyrtare të filmave të shumëpritur si Killers of the Flower Moon nga Martin Scorsese dhe Indiana Jones dhe Quadrant of Destiny, Festivali i Filmit në Kanë ka shpallur filmin hapës të edicionit të tij të 76-të, i cili do të mbahet nga 16 deri më 27 maj.

Përurimi i Festivalit të Filmit në Kanë 2023 do të behet nga Jeanne du Barry, filmi i Maïwenn që tregon jetën, ngritjen dhe rënien e të preferuares së famshme të mbretit Louis XV. Vetë Maïwenn luan rolin kryesor, ndërsa Johnny Depp luan mbretin. Pjesa tjetër e kastit përfshin Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory dhe India Hair. Filmi, si zakonisht, do të debutojë njëkohësisht në kinematë franceze.

Kjo është përmbledhja e tij zyrtare:

Jeanne Vaubernier, një punëtore e re e uritur për kulturë dhe kënaqësi, përfiton nga inteligjenca dhe sharmi i saj për të ngjitur shkallët shoqërore njëra pas tjetrës . Ajo bëhet e preferuara e mbretit Luigji XV, i cili, duke mos e ditur statusin e saj si kurtezane, rizbulon oreksin e tij për jetën nëpërmjet saj. Të dy bien në dashuri marrëzisht. Kundër të gjitha rregullave të mirësjelljes, Jeanne zhvendoset në Versajë, ku ardhja e saj skandalizon oborrin mbreteror…

Jeanne du Barry është filmi i gjashtë prej regjisori i Maïwenn, i cili ishte në garë në Kanë në vitin 2011, duke fituar çmimin e jurisë, për Polisse, për të qenë sërish në Përzgjedhjen Zyrtare katër vjet më vonë me Mon Roi, e cila fitoi çmimin si aktorja më e mirë. tek Emmanuelle Bercot.
Përzgjedhja e plotë Zyrtare e Festivalit të Filmit në Kanë 2023 do të shpallet më 13 prill në Paris.

Almanart