Filmi “Si në vaj” i Aulona Selmanit premierë në Festivalin e filmit në Tiranë (TIFF)

Filmi tregon historinë e Nadies, luajtur nga aktorja e mirënjohur Ilire Vinca. Dikur një vejushë e re, Nadia vëzhgohet e kontrollohet vazhdimisht nga kunatat e saj rebele. Por pastaj shfaqet një autoportret nga e kaluara e saj qe e vënë në pikëpyetje mënyrën e saj të jetesës.

Aulona Selmani, filmbërëse dhe aktore, u lind në Zvicër në 1997. Ajo kreu studimet bachelor në degën Film dhe TV në Universitetin e Prishtinës, dhe studimet master në degën e Filmit në Zürcher Hochschule der Künste në qershor 2023.

Kujtojmë që më herët ky film është shpallur fitues në dy kategori, në festivalin Gässli Film Festival në Basel.

Filmi ka fituar në çmimin ‘SRG Regjisorja më e mirë’ që i është dhënë Aulona Selmanit dhe çmimin ‘Çmimi i Publikut’.

Ky film do të shfaqet në ditën e tretë te Tirana International Film Festival në kinema Milennium, për më shumë ndiqni programin më poshtë:

Almanart