Search
Close this search box.

KOSOVA PROMOVON TRASHËGIMINË KOMBËTARE NËPËRMJET FILATELISË, XHUBLETA NË NJË PULLË SPECIALE

Pranimi i Xhubletës dhe dijebërjes së saj si Pasuri e Njerëzimit në UNESCO, shoqërohet me të tjera lajme të mira, që vënë në dukje këtë pasuri kombëtare të trashëgimisë sonë. Së fundmi edhe Kosova, e ka përfshirë këtë vlerë etnografike në pullat e saj postare. “Nga trashëgimia-Xhubleta” është emërtuar emisioni i Filatelisë së Postës së Kosovës.

“Filatelia e Postës së Kosovës, kësaj radhe nga thesari i etnologjisë na sjell imazhin e bukur të Xhubletës në pulla postare, përmes të cilave do të promovojë kudo nëpër botë vlerat e trashëgimisë kulturore dhe materiale të pafundme që ka atdheu ynë”- shkruhet në njoftimin e Postës së Kosovës.

“Xhubleta” ishte e para nga dosjet e futura në proces për t’u pranuar në UNESCO, prej marsit të kaluar. Dijebërja e saj siç kanë shpjeguar specialistët, ishte në rrezik zhdukjeje, e pranimi në UNESCO, është një ‘dritë jeshile’ për më shumë investime, fushata ndërgjegjësimi dhe marrjen e masave të tjera për mbrojtjen e kësaj tradite. 

Almanart