Search
Close this search box.

Kryeveprat e tij mahnitën botën, zbulohet e vërteta shokuese e gjeniut Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci, autor i shumë veprave, një personalitet i njohur për kontributin e tij në art e kulturë.

Studim i fundit i aktit të lirimit nga skllavëria, në dokumentin notarial të gjetur në Arkivin e Shtetit në Firence  të Italisë, dokumentohet se nëna e tij ishte regjistruar si një skllave.

Prej disa vitesh ishte hedhur hipoteza që Caterina, nëna e gjeniut më të madh të njerëzimit, të kishte qenë një njeri jo i lirë, dhe tashmë pas vëzhgimit të dokumentacionit të gjetur duket se mbërrin edhe konfirmimi.

Sipas studiuesve të cituar nga agjenësia italiane e lajmeve Ansa, noteri që ka liruar skllaven, është njëkohësisht i njëjti person që e ka dashur, dhe nga i cili ka sjellë në jetë fëmijën, Leonardon.

Studimi është kryer nga Carlo Vecce, i cili ka prezantuar librin e tij “Buzëqeshja e Caterinës”.

Almanart