Search
Close this search box.

“Nji prej nesh” me skenar dhe regji Ergys Meta, rrëmben tre çmime në festivalin “Hyjnesha në fron” në Kosovë

Filmi me metrazh të gjatë «Nji prej nesh», me skenar e regji të Ergys Meta, dhe me producent shtëpinë kinematografike «ERA FILM» fitoi 3 çmime në festivalin «Hyjnesha në fron» në Kosovë:;

1. Filmi më i mirë

2. Regjisori më i mirë, Ergys Meta

3. Aktori më i mire, Alban Ukaj

Filmi është financuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë.

Filmi shpalos historinë e kryepersonazhit Sulës, rol që e luan aktori Alban Ukaj. Hakmarrja për kryerjen e detyrës së policëve është që në fillim të filmit. Një police përdhunohet nga djali i kryebashkiakut të Tiranës dhe një polic rrihet keqas. Sula betohet si polic dhe nis detyrën. Ai shfaqet si ish-ushtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Portretizohet si polic i përkushtuar në punën e tij që has në dukuri negative gjatë punës në terren në ndërrimin e natës. “Nji prej nesh” është slogani i njërit prej dy kandidatëve që garojnë për të parin e kryeqytetit të Shqipërisë. Frika nga hakmarrja e pushtetarëve për të shpërfaqur krimet i çon Sulen e kolegun e tij, Shpëtimin, drejt anashkalimit të atyre që konsiderohen krime të imëta e të zakonshme.

Almanart