Search
Close this search box.

“Noli Poliedrik”/ Realizohet botimi i numrit të katërt të revistës ‘Studime Muzeologjike’

Figura e Fan Nolit është paraqitur nga perspektiva të ndryshme në numrin e ri të revistës së Muzeut Kombëtar Historik. Ky institucion bëri promovimin e revistës shkencore “Studime Muzeologjike”. Në numrin e 13-të të saj është botuar përmbledhja e kumtesave të konferencës shkencore “Noli poliedrik”, e cila u organizua më 3 shkurt 2022 në kuadër të 140-vjetorit të lindjes së Fan Nolit, si dhe të 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Siç ka njoftuar Muzeu Kombëtar Historik, në fjalën e tij drejtori Dorian Koçi ka thënë se Muzeu Historik Kombëtar prej vitit 2002 boton revistën “Studime Muzeologjike”.

Kjo revistë shkencore botohet një herë në vit. Ideatori i botimit të revistës “Studime Muzeologjike” ka qenë ish-drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, studiuesi i pasionuar Moikom Zeqo. Gjatë viteve 2002, 2003 dhe 2004 kanë dalë rregullisht numrat e revistës.

“Pas një ndërprerjeje prej dhjetë vjetësh, në vitin 2014 u realizua botimi i numrit të katërt të revistës ‘Studime Muzeologjike’. Botimi i revistës ka vijuar edhe në vitet 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 dhe 2022”, shkruhet në njoftim.

Redaksia e revistës “Studime Muzeologjike” përbëhet nga emra të spikatur të shkencës dhe kulturës shqiptare si: Dorian Koçi, akademik, Pëllumb Xhufi, Vasil Tole, Piro Misha, Ardit Bido dhe Andrea Llukani.

Sipas njoftimit, botimi i revistës shkencore “Studime Muzeologjike” u mundësua falë kontributit të bashkëpunëtorëve. Sipas njoftimit, artikujt e përzgjedhur janë seleksionuar me kujdes nga redaksia. Sipas njoftimit, tematika e artikujve shkencorë të botuar në këtë numër special të revistës është e larmishme.

Në numrat e botuar të revistës shkencore “Studime Muzeologjike” krahas emrave tashmë të njohur të shkencave albanologjike kanë kontribuuar me shkrimet e tyre edhe mjaft studiues, pjesë e stafit të Muzeut Historik Kombëtar, si edhe kandidatë për doktorantë në institucione shkencore.

Almanart