Search
Close this search box.

Para 62 viteve vdiq ish-kryeministri, Fiqri Dine

Më 26 nëntor 1960 në Bruksel vdiq Fiqri Dine.

Ishte prijës i fisit të Dinejve të Dibrës, ushtarak shqiptar dhe kryeministër i Shqipërisë, prej 18 korrik deri 29 gusht të vitit 1944.

Dine ishte kryeministër vetëm për 43 ditë. Pas Luftës së Dytë Botërore.

Pas luftës Dine së bashku me Muharrem Bajraktarin punuan në Komitetin Shqiptar në Paris.

Dine iku nga Jugosllavia në Greqi, ku vdiq në vitin 1960. 

Almanart