Piktura e humbur e piktores së famshme të shekullit 17-të shfaqet në Kështjellën Windsor

Është gjetur  një vepër e rrallë e artistes së famshme italiane të shekullit të 17-të.

Image

Artemisia Gentileschi ishte piktorja më e madhe femër e brezit të saj dhe fitoi vlerësim gjatë jetës së saj, tha Royal Collection Trust.

Vepra – Susanna And The Elders – u ruajt për më shumë se 100 vjet në Hampton Court Palace pasi iu atribuua gabimisht një artisti francez.

Tani është vënë në ekspozitë publike në Kështjellën Windsor.

Anna Reynolds, zëvendës anketuese e The King’s Pictures, tha se piktura zbuloi shqetësimin e Suzanës, një figurë biblike, ndërsa dy burra e shikojnë duke u larë.

Ajo tha: “Artemisia ishte një artiste e fortë, dinamike dhe jashtëzakonisht e talentuar.

Piktura u zbulua kur hetuesit rishqyrtuan inventarët e pronës së mbretit Charles I.

Marka ‘CR’, që qëndron për Carolus Rex, u gjet në pjesën e pasme të kanavacës kur po i nënshtrohej trajtimit të konservimit, duke konfirmuar se dikur kishte qenë në koleksionin e mbretit.

ImageArtemisia Gentileschi

Almanart