Premiera e filmit “Giant” më 10 tetor 1956

Sot në histori:

Më 10 tetor 1956, “Giant” filmi klasik amerikan pati premierën botërore; Saga ishte veçanërisht e dukshme për të qenë filmi i fundit i James Dean, i cili vdiq në një aksident automobilistik pak pasi përfunduan xhirimet.

Në film luajnë Elizabeth Taylor, Rock Hudson dhe James Dean dhe marrin pjesë Carroll Baker, Jane Withers, Chill Wills, Mercedes McCambridge, Dennis Hopper, Sal Mineo, Rod Taylor, Elsa Cárdenas dhe Earl Holliman.

Giant ishte i fundit nga tre filmat e James Dean-it si aktor kryesor dhe i dha atij nominimin e dytë dhe të fundit për çmimin Oscar – ai u vra në një aksident automobilistik përpara se filmi të publikohej. Miku i tij Nick Adams u thirr për të bërë disa dublime zëri për rolin e Dean.

Në vitin 2005, filmi u zgjodh për t’u ruajtur në Regjistrin Kombëtar të Filmit të Shteteve të Bashkuara nga Biblioteka e Kongresit si “kulturor, historikisht ose estetikisht i rëndësishëm”.

#jamesdean#elizabethtaylor#giant#classicmovie#classicmovies#classicmoment

Almanart