Search
Close this search box.

Programi i filmave “Për hir të kinemasë – For the sake of cinema” te “Kino Lumbardhi” Prizren

“Për hir të kinemasë” 7-26 qershor – Çdo javë, 20:30

10 vite pas tentativës së fundit për privatizim dhe rrënim të kinemasë, vijmë me një program që fokusohet kryesisht në përpjekjen kundër shkatërrimit të kinemave prej vendeve në rajon por edhe të kinemave në Afrikë dhe Iran.
I dedikuar për adhuruesit e kinemasë, të cilët janë takuar për herë të parë në Kino Lumbardhi/Bistrica, ky program, synon të fuqizojë lidhjet shoqërore duke na inkurajuar të mendojmë rreth mundësive për përpjekje të përbashkëta dhe për këto hapësira të përpjekjeve.
Le të shohim këta filma së bashku, të mendojmë për kinemanë së bashku dhe sigurisht, të angazhohemi për të: së bashku.

Programi/Program

7 qershor / June 7th

Hello Cinema (Salaam Cinema)
Regjisor Mohsen Makhmalbaf
1995, Iran 75min, dokumentar.

12 qershor / June 12th

Occupied Cinema (Okupirani Bioskop)
Senka Domanovic

2018 Serbi-Kroaci, 87min, dokumentar

19 qershor / June 19th

How I Fell in Love with Eva Ras (Kako sam se Zaljubio u Evu Ras)
André Gil Mata
2016, Portugali dhe Bosnje dhe Hercegovinë, 74min, dokumentar.

22 qershor / June 22nd

Islands of Forgotten Cinemas (Kino Otok)
Ivan Ramljak

2016, Kroaci, 35min, dokumentar

Kino Rinia
Gazmend Bajri
Kosovë, 2023, 12min, dokumentar.

26 qershor / June 26th

Cinema Ujamaa
Symphonian Belege – Aylin Başaran

2017, Tanzani, 79min, dokumentar

Almanart