Rikthehen “Beatles”, pas 50 vitesh ndarje publikojnë këngën e fundit

I quajtur “Now and Then”, bazohet në një regjistrim demo të viteve 1970 nga John Lennon, dhe u përfundua vitin e kaluar nga Sir Paul McCartney dhe Sir Ringo Starr.

Sir Paul e publikoi këngën në një intervistë për BBC këtë verë, duke thënë se teknologjia AI ishte përdorur për të “rikrijuar” vokalin e Lennon nga një kasetë e vjetër.

Kënga do të shfaqet premierë në orën 14:00 të enjten, 2 nëntor.

Ai do të shfaqet gjithashtu në versionet e rinovuara të albumeve Red dhe Blue të The Beatles, që pritet më 10 nëntor.

Fillimisht të publikuara në vitin 1973, përmbledhjet që përfshijnë karrierën janë përshkruar nga revista Rolling Stone si “pa dyshim ndër albumet më me ndikim më të madh në histori”.

Duke shfaqur gjithçka nga “Love Me Do” deri te “The Long And Winding Road”, dy vëllimet ndahen në thelb midis ditëve të hershme të grupit (Albumi i Kuq) dhe periudhës së tyre më eksperimentale dhe të shtrirë të vonë (albumi Blue).

Në një deklaratë për shtyp, Beatles që mbijetuan tha se përfundimi i këngës kishte qenë një përvojë surreale.

“Ja ku ishte, zëri i Xhonit, i qartë kristal,” tha Sir Paul. “Është mjaft emocionuese. Dhe ne të gjithë luajmë në të, është një regjistrim i vërtetë i Beatles. Në vitin 2023 të punosh ende në muzikën e Beatles dhe gati të publikosh një këngë të re që publiku nuk e ka dëgjuar, mendoj se është një gjë emocionuese.”

“Ishte gjëja më e afërt që do të kishim për ta kthyer atë në dhomë, kështu që ishte shumë emocionale për të gjithë ne”, shtoi Starr. “Ishte sikur John ishte atje, e dini. Është shumë larg.”

Almanart