Shpallet albumi muzikor me kopertinën më të bukur të të gjitha kohërave

Fansat britanikë të muzikës kanë folur dhe “Nevermind” i Nirvanave është votuar si kopertina më e mirë e albumit të të gjitha kohërave.

Rekordi i grupit amerikan të vitit 1991, një nga albumet më të shitur të të gjitha kohërave me më shumë se 30 milionë të shitura, u anketua me 44%. Ai tejkaloi opusin e Pink Floyd të vitit 1973 “The Dark Side of the Moon” (36%), ikonën “Aladdin Sane” të David Bowie (34%) dhe “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” të Beatles (27%)

Sondazhi nga Perspectus Global zbuloi se 26% e të anketuarve mendojnë se arti është po aq i rëndësishëm sa muzika, ndërsa 45% pajtohen se mund të përcaktojë dhe përfaqësojë një epokë.

Harriet Scott nga agjencia kërkimore Perspectus Global , e cila porositi sondazhin me 2000 njerëz, tha: “Muzika është shumë më tepër se thjesht muzika. Sigurisht, të kesh një tingull të mrekullueshëm është një element thelbësor, por arti i kopertinës është një pjesë e rëndësishme e krijimit të asaj zhurme dhe emocioni.”

Kopertina e ‘Nevermind’, e cila tregon një djalë në një pishinë duke notuar drejt një kartëmonedhe dollarësh në një grep peshku, thuhet se ka qenë ideja e këngëtarit Kurt Cobain teksa shikonte një shfaqje televizive mbi lindjet në ujë.

Spencer Elden i cili ishte katër muajsh kur u bë foto e kopertinës, pretendoi se ajo përbënte abuzim seksual të fëmijëve, duke ngritur padi ku thuhej se sesioni fotografik i shkaktoi atij “shqetësim emocional ekstrem dhe të përhershëm”.

Vitin e kaluar, një gjykatës amerikan e hodhi poshtë padinë e tij , duke thënë se Elden e kishte lënë shumë vonë për të pretenduar se ishte shfrytëzuar.

Më poshtë mund të gjeni të listuara se kush janë 10 albumet muzikore me kopertinën më të bukur.

Nirvana – Nevermind

Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon

David Bowie – Aladdin Sane

The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Fleetwood Mac – Rumours

Amy Winehouse – Back To Black

Bruce Springsteen – Born In The USA

Beyoncé – I Am… Sasha Fierce

Gorillaz – Demon Days

Blink-182 – Enema Of The State

Almanart