Search
Close this search box.

Albania Guitar Festival 2024 – Eduardo Inestal

Kemi kënaqësinë të kemi sërish në Shqipëri, kitaristin spanjoll Eduardo Inestal.

20 qershor – ora 19:30

Eduardo Inestal studioi në Conservatorio Superior de Música de Castilla y León dhe Robert Schumann Hochschule në Düsseldorf nën drejtimin e Marcos Martín, Hugo Geller dhe Joaquín Clerch, ku përfundoi studimet në të dy institucionet.
me nderime dhe “Premio de Honor”.
Ai është vlerësuar me 23 çmime në konkurse ndërkombëtare, duke përfshirë José TomásVilla de Petrer, Norba Caesarina, Nizhny Novgorod, Guitar Perm-Silver, Alexander Matyaev,
Garat e Villa de Aranda, César Aira, Villa de L’Olleria, New Generation, Olive Branch dhe Luys Milan.
Ai ka qenë i ftuar në festivale të shumta muzikore, si Festivali Ndërkombëtar i Kitarës i Havanës (Kubë), Festivali Muzikor Niederrhein (Gjermani), Festivali i Kitarës në Düsseldorf.
(Gjermani), “La Guitarra en los Jardines de Falla” (Granada), dhe Festivali i Kitarës Nizhny Novgorov (Rusi), ndër shumë të tjera, duke performuar në ambiente prestigjioze si Auditorio
Manuel de Falla në Granada, Teatro Liceo në Salamanca, Teatro Conde Duque dhe Fondacioni Juan March në Madrid, Auditorio Ciudad de León, Schauspielhaus, RobertSchumann Saal, Deutsche Oper am Rhein dhe Parlamenti i North Rhine-Westphalia në Düsseldorf, Filarmonia në Këln dhe Teatri Kombëtar i Kubës dhe ka zhvilluar një aktivitet të rëndësishëm koncert që e ka çuar në Spanjë, Rusi, Austri,
Zvicra, Italia, Shqipëria, Holanda, Portugalia, Nigeria, Kuba, Belgjika dhe Peruja, ndër të tjera.
KOMPOZIME DHE PREMIERA
Ai ka shfaqur premierë vepra të shumta kushtuar atij nga kompozitorë të rëndësishëm, duke përfshirë Joaquín Clerch, David del Puerto, José María Gallardo del Rey, Simone Iannarelli, Pepe Payá,
Javier Salvador, Francisco Albert Ricote, Santiago Quinto, Alejandro Seoane, Daniel Real, Pablo Rodríguez, Marius Bajog, Taiwo Adegoke dhe Jan Freidlin. Përveç kësaj, ai gjithashtu ka
dhënë premierën botërore të veprave të Guido López-Gavilán, Juan Cruz Guevara, Alberto Trabajos, Daniel Casado, Mischa Tangian dhe Claudio Prieto.

We are pleased to have again in Albania, the Spanish guitarist Eduardo Inestal.

20 June – 19:30

Eduardo Inestal studied at the Conservatorio Superior de Música de Castilla y León and the Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf under the guidance of Marcos Martín, Hugo Geller, and Joaquín Clerch, where he completed his studies at both institutions
with honors and “Premio de Honor”.
He has been awarded with 23 prizes in international competitions, including the José TomásVilla de Petrer, Norba Caesarina, Nizhny Novgorod, Guitar Perm-Silver, Alexander Matyaev,
Villa de Aranda, César Aira, Villa de L’Olleria, New Generation, Olive Branch, and Luys Milán competitions.
He has ben invited to numerous music festivals, such as the International Guitar Festival of Havana (Cuba), the Niederrhein-Musikfestival (Germany), the Düsseldorf Guitar Festival
(Germany), “La Guitarra en los Jardines de Falla” (Granada), and the Nizhny Novgorov Guitar Festival (Russia), among many others, performing in prestigious venues such as the Auditorio
Manuel de Falla in Granada, Teatro Liceo in Salamanca, Teatro Conde Duque and the Juan March Foundation in Madrid, Auditorio Ciudad de León, the Schauspielhaus, the RobertSchumann Saal, the Deutsche Oper am Rhein and the Parliament of North Rhine-Westphalia in Düsseldorf, the Philharmonie in Cologne, and the National Theater of Cuba and has developed an important concert activity that has taken him to Spain, Russia, Austria,
Switzerland, Italy, Albania, the Netherlands, Portugal, Nigeria, Cuba, Belgium, and Peru, among other countries.
COMPOSITIONS AND PREMIERES
He has premiered numerous works dedicated to him by important composers, including Joaquín Clerch, David del Puerto, José María Gallardo del Rey, Simone Iannarelli, Pepe Payá,
Javier Salvador, Francisco Albert Ricote, Santiago Quinto, Alejandro Seoane, Daniel Real, Pablo Rodríguez, Marius Bajog, Taiwo Adegoke, and Jan Freidlin. Additionally, he has also
given the world premiere of works by Guido López-Gavilán, Juan Cruz Guevara, Alberto Trabajos, Daniel Casado, Mischa Tangian, and Claudio Prieto.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

20/06/2024

Time

19:30

Location

Liceu Artistik Jordan Misja
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart