Search
Close this search box.

Albania Guitar Festival 2024 – Maestro Gerhard Reichenbach

Për koncertin e fundit të Albania Guitar Festival 2024, do të kemi kitaristin e madh nga Gjermania, Maestro Gerhard Reichenbach.

Ai është një nga kitaristët koncertorë gjermanë kryesorë ndërkombëtarisht dhe konsiderohet si një nga kitaristët më interesantë të brezit të tij.

Në një karrierë ndërkombëtare dyzetvjeçare si solist dhe si solist me orkestër, ai ka interpretuar në shumë nga festivalet kryesore ndërkombëtare dhe ka marrë ftesa edhe në sallat e mëdha të koncerteve dhe sallat filarmonike. Ai ishte kitaristi i parë gjerman që u ftua të jepte një koncert solo në Shtëpinë Ndërkombëtare të Muzikës në Moskë, një nga sallat më të mëdha të koncerteve në Evropë. Debutimi i tij i koncertit në Filharmoninë e Berlinit u zhvillua në 2003.

Interpretimet e Gerhard Reichenbach të veprave nga të gjitha stilet frymëzojnë audiencën, ekspertët dhe kritikët në mbarë botën dhe performancat e tij konsiderohen si pikat më të larta të të luajturit në kitarë klasike, duke kombinuar virtuozitetin dhe shkëlqimin me ndjeshmërinë, një ndjenjë tingulli dhe një prani të veçantë në skenë. Ekspertët lavdërojnë rregullisht tonin e tij të madh dhe të përsosur me nuanca të panumërta ngjyrash, si dhe programet e tij shumë interesante dhe ndonjëherë të pazakonta të koncerteve. Transkriptimet e tij interesante të muzikës baroke dallohen nga repertori i tij i madh (rreth 35 programe të ndryshme solo, muzikë dhome dhe koncerte të shumta orkestrale). Transkriptimi dhe regjistrimi i tij i dy partitave në piano nga Johann Sebastian Bach për kitarë (BWV 825 dhe BWV 827) kanë tërhequr vëmendjen vitet e fundit dhe i kanë dhënë atij reputacionin si një nga interpretuesit e shquar të Bach në botë.

For the last concert of Albania Guitar Festival 2024, we will have the great guitarist from Germany, Maestro Gerhard Reichenbach.

He is one of the internationally leading German concert guitarists and is considered one of the most interesting guitarists of his generation.

In a forty-year international career as a soloist and as a soloist with orchestra, he has performed at many of the major international festivals and has also received invitations to major concert halls and philharmonic halls. He was the first German guitarist to be invited to give a solo concert at the International House of Music in Moscow, one of the largest concert halls in Europe. His concert debut at the Berlin Philharmonie took place in 2003.

Gerhard Reichenbach’s interpretations of works from all styles inspire audiences, experts and critics worldwide and his performances are considered to be the high points of classical guitar playing, combining virtuosity and brilliance with sensitivity, a sense of sound and a special stage presence. Experts regularly praise his large and flawless tone with countless shades of color, as well as his highly interesting and sometimes unusual concert programs. His interesting transcriptions of baroque music stand out from his large repertoire (around 35 different solo programs, chamber music and numerous orchestral concerts). His transcription and recording of two piano partitas by Johann Sebastian Bach for guitar (BWV 825 and BWV 827) have attracted attention in recent years and earned him the reputation of being one of the world’s outstanding Bach interpreters.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

27/06/2024

Time

19:30

Location

Liceu Artistik Jordan Misja
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart