Search
Close this search box.

“Albania International Guitar Festival”

Albania International Guitar Festival e hapim këtë vit me artistin Italian, Roberto Tascini. Ky koncert zhvillohet në kuadër të Javës së kulturës Italiane.
Për mbi njëzet vjet ai interpreton si solist, solist me orkestër dhe në ansamble (EONGuitarQuartet, DuoPorto), në më shumë se 300 koncerte në 20 vende të ndryshme. Si solist ai ka regjistruar në vitin 2010 Suites y sonatas de Latino america me muzikë nga A.Lauro, G.Montana dhe A.Ginastera dhe në 2013 “Dimri i pakënaqësisë sonë” botuar nga “Guitart Collection”, CD monografike me bashkëngjitja e broshurës së H.W.Henze, e cila mbledh muzikën mbretërore të dimrit I & II. Në janar 2017 botoi Obsequio à el Maestro, Cd dhe monografinë e M. Castelnuovo-Tedesco me librezë shoqëruese. Diplomuar në Universitetin e Bolonjës për Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore, si dhe në kitarë dhe arsim muzikor, në vitin 2005 bëhet “Mjeshtër i Artit” në kitarë, duke arritur shkëlqyeshëm “Konzertdiplom” në Musikhochschule në Luzern-Zvicër. Aktualisht është profesor i kitarës në Konservatorin G.Rossini në Pesaro-Itali.

Date

03/06/2024
Aktivitete të Përfunduara

Time

19:30

Location

Liceu Artistik Jordan Misja
Kategorite
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart