“Dritëshkronja e Kolës” EKSPOZITË SHKODËR

Me rastin e 110 vjetorit të Pavarësisë Kombëtare, Muzeu Historik Shkodër do sjellë për publikun një veprimtari me dy përmasa kushtuar Kolë Idromenos. Së pari ekspozitën “Dritëshkronja e Kolës” duke sjellë disa fotografi të vetë autorit nga fillimshekulli XX, të papublikuara më parë, dhe së dyti, studiuesja Eleni Laperi do të promovojë librin e saj “Kolë Idromeno, themelues i artit realist shqiptar”.

E zgjodhëm figurën e Kolë Idromenos në këtë përvjetor të Pavarësisë sepse ai me veprën e tij të shumëllojshme artistike hodhi bazat e artit pamor shqiptar si një pikëvështrim origjinal drejtuar botës shqiptare.
Ditën e shtunë, me datë 26 nëntor, ora 17.00.

Kuroi: Emanuel Palushaj
Koordinatore: Amila Gjyrezi
Bashkëpunuan: Ndriçim Mlika, Ilirjana Idrizaj

On behalf of the 110 jubilee of National Independence Day, the Historical Museum of Shkodra will be presenting to the public a special two dimensional event regarding the noble figure Kole Idromeno. Starting with “Driteshkronja e Koles” exposing some first hand authentic photographs of the 20th century, first time being published.
Secondly, the scholar Eleni Laperi will be promoting her brand new book “Kole Idromeno, themelues i artit realist shqiptar”. We strongly cherish Kole Idromeno’s artistic contribution as the ultimate founder of the Albanian visual art discipline, which is also the reason why he will be the subject of this year’s Independence Exhibition.

Saturday 26th November, 17:00.
Curator: Emanuel Palushaj
Coordinator: Amila Gjyrezi
Contributors: Ndriçim Mlika, Ilirjana Idrizaj.

Tags:

Date

26/11/2022
Aktivitete të Përfunduara

Time

17:00

Cost

Hyrje e lirë
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almanart